ALLE FC GRONINGEN NIEUWSTJES VOOR JOU VERZAMELD!

‘Hij is bij Nederland de aanvoerder zonder band’

Brian Brobbey ziet naast Virgil van Dijk nog een ‘captain’ lopen binnen het Nederlands elftal. Hij noemt Memphis Depay dan ook de ‘captain zonder band’.

“Natuurlijk is Virgil de aanvoerder en hij is een baas”, steekt Brobbey van wal in gesprek met De Telegraaf. De spits van Ajax vindt het echter te makkelijk om naar Van Dijk te wijzen. “Daarom zeg ik Memphis, hij is onze captain zonder band.” Volgens Brobbey helpt Memphis hem en praten de twee onderling veel.

Memphis nam de tijd om Brobbey, met een foto via Whatsapp, uit te leggen wat hij anders had kunnen doen in de oefenwedstrijd tegen Canada. In dat duel miste Brobbey één-op-één nadat hij diep werd gestuurd door Memphis. “Hij wees me er ook op dat ik die bal nog had kunnen binnenschieten als ik sneller was opgestaan.”

Memphis is volgens Brobbey ook de best geklede speler van Oranje. “Ik kan hier helaas niet mezelf zeggen, want ik loop het liefst in een trainingspak.” De stijl van Memphis noemt hij ‘heel goed’. “Hij laat zich door niemand adviseren, hij doet alles zelf.”

Het bericht ‘Hij is bij Nederland de aanvoerder zonder band’ verscheen eerst op Voetbalvisie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *