ALLE FC GRONINGEN NIEUWSTJES VOOR JOU VERZAMELD!

‘Brian Brobbey mist treffen met Polen’

Brian Brobbey is morgen tegen Polen hoogstwaarschijnlijk niet inzetbaar voor Oranje. Hier maakt journalist Mike Verweij melding van.

De centrumspits liep tijdens een training een blessure op, nadat hij in botsing kwam met Matthijs de Ligt. Vanwege hamstringklachten besloot de medische staf hem te onderzoeken. Donderdag was er aan zijn hamstring niets te zien, wel kwamen ze vocht tegen. Dat betekent dat hij de komende dagen moet herstellen.

Aangezien de eerste wedstrijd van Oranje al over twee dagen op het programma staat, lijkt het er volgens Verweij op dat Brobbey deze niet gaat halen. De sportjournalist stelt in de podcast Kick-Off van De Telegraaf dat de bondscoach daarom op zoek moet gaan naar een vervanger.

Het leek er al niet op dat Brobbey kon rekenen op een basisplaats. De aanvaller van Ajax mocht tegen Canada in het basisteam beginnen en miste daarbij meerdere kansen. Een paar dagen later stond Memphis Depay tegen IJsland in de spits en wist hij wél aan de verwachtingen te voldoen.

Wegens de blessure van Brobbey besloot Koeman al om Joshua Zirkzee van zijn vakantieadres te laten vertrekken en naar Duitsland te laten vliegen. Het talent heeft wel al drie weken vakantie achter de rug, waardoor het de vraag is of hij wél tegen Polen inzetbaar is. Met Wout Weghorst heeft Koeman nog een andere optie achter de hand.

Het bericht ‘Brian Brobbey mist treffen met Polen’ verscheen eerst op Voetbalvisie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *