ALLE FC GRONINGEN NIEUWSTJES VOOR JOU VERZAMELD!

Groningen-spits vreesde voor zijn leven: ‘Ik dacht: dit was het dan’

Kevin van Veen heeft een horrorvlucht meegemaakt van Schotland naar Nederland. De spits van FC Groningen kende namelijk een chronische turbulentie door toedoen van storm ‘Henk’. Hij weet niet of hij ooit nog in een vliegtuig zal stappen.

De voorbije weken verbleef Van Veen in Schotland, waar zijn vrouw woont en beviel van een dochtertje. Dinsdag vloog hij terug naar Nederland, dat zorgde echter voor zeer benauwde momenten. “Het was vreselijk. Ik heb de hele tijd met mijn hoofd tussen mijn armen gezeten, heb de telefoon met de foto van mijn pasgeboren dochtertje gekust”, vertelde Van Veen in gesprek met Het Dagblad van het Noorden. “Ik dacht: dit was het dan.”

“Tot twee keer toe waren we bijna geland, maar hij trok het vliegtuig op het allerlaatste moment steeds weer recht omhoog”, blikte Van Veen terug. In het toestel ontstond paniek, zeker toen de de boordradio van de cockpit voor iedereen te horen was. Van Veen en zijn medepassagiers konden daardoor alles horen wat de piloten tegen elkaar zeiden. “Er klonk paniek door in de stem van de piloot. Hij zei nood, nood. Het maakte de angst nog veel groter.”

“Het vliegtuig schudde hevig, de turbulentie was geen moment weg. Op zeker moment brandde in de ene helft van het vliegtuig licht en zat de andere helft in het donker”, vervolgde de goaltjesdief. “Ook begon iedereen in paniek op het serviceknopje te drukken, omdat de mensen wilden weten wat er aan de hand was. Sommigen waren aan het hyperventileren. Er vielen koffers uit de bagagevakken. Het was enger dan de bevalling van mijn eigen vrouw, ook al was dat ook geen pretje. Ze kreeg een keizersnee en op zeker moment keek ik per ongeluk recht in haar buik.”

Uiteindelijk landde het vliegtuig na drie pogingen veilig op Schiphol. Van Veen kwam er zo zonder kleerscheuren vanaf. “Maar het was verschrikkelijk. Het is maar de vraag of ik ooit weer in een vliegtuig durf te stappen.”

Het bericht Groningen-spits vreesde voor zijn leven: ‘Ik dacht: dit was het dan’ verscheen eerst op Voetbalvisie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *