ALLE FC GRONINGEN NIEUWSTJES VOOR JOU VERZAMELD!

John Heitinga baalt flink van gestaakte wedstrijd

Ajax-trainer John Heitinga vindt het niks dat de wedstrijd tegen FC Groningen vanmiddag om 15.00 uur zal worden uitgespeeld. Hij had liever gezien dat deze in de avond zou worden afgemaakt.

“Dan hadden we nog een normale voorbereiding kunnen hebben dan hadden veel fans het nog live op tv kunnen kijken”, aldus Heitinga in gesprek met De Telegraaf. “Dat is voor de meesten ’s middags lastiger dan ’s avonds. In eerste instantie hadden we het liefste zondag de wedstrijd nog uitgespeeld. Dan maar in een leeg stadion. Dat hebben we meteen in de catacomben voorgesteld. Onze tweede keus was om in Groningen te blijven en dan maandag te spelen.”

De trainer van de Amsterdammers constateert ook dat de staking invloed heeft op het sportieve aspect. “We konden met een goed resultaat de druk bij de concurrentie leggen. Nu is dat andersom en daar hebben we mee te dealen. Het is ook vervelend dat het in een leeg stadion wordt gespeeld. Voor de spelers, voor onze fans maar ook voor de andere goedwillende toeschouwers die zondag in het stadion zaten en er gewoon voor de wedstrijd kwamen.”

Heitinga heeft de situatie inmiddels geaccepteerd. “Wij moeten als team nu focussen op de situatie waarin we beland zijn, die gaan wij niet meer veranderen. De meeste jongens die morgen op het veld staan weten vanuit de coronaperiode wat het is om in een leeg stadion te moeten presteren.”

Het bericht John Heitinga baalt flink van gestaakte wedstrijd verscheen eerst op Voetbalvisie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *