ALLE FC GRONINGEN NIEUWSTJES VOOR JOU VERZAMELD!

Johan Derksen wijst schuldige Groningen-debacle aan

FC Groningen lijkt dit seizoen te gaan degraderen uit de Eredivisie. En volgens analist Johan Derksen is algemeen directeur Wouter Gudde daar debet aan. Er werd dit seizoen maar slechts zeventien punten gehaald.

De Trots van het het Noorden staat op elf punten achterstand van plaats zestien, waardoor degradatie in de 31ste speelronde al een feit kan worden. “Het is ontzettend jammer voor zo’n grote club”, stelt Derksen in Vandaag Inside.

“Ze hebben een fantastisch stadion, de stad en de omgeving leeft mee, ze hebben alles om een grote club te zijn”, zo weet Derksen. “Meneer Gudde is daar met veel ambitie begonnen. Hij heeft het bij Excelsior leuk gedaan, maar heeft er eigenlijk niks van gebakken. Links en rechts zijn mensen ontslagen om zelf overeind te blijven, maar hij is eindverantwoordelijk voor de hele teloorgang.”

“Het zat er al een tijdje aan te komen. Zonde man, mooie club”, aldus René van der Gijp. Derksen besluit: “Moet je nagaan, ze spelen nu in een mooi stadion, maar straks moeten die spelers op een bijveld tegen de jeugd van FC Utrecht. Dan kun je net zo goed tegen een boerenclubje in een dorp spelen.”

Het bericht Johan Derksen wijst schuldige Groningen-debacle aan verscheen eerst op Voetbalnotering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *